5.5 KM Batu Gajah Heritage Walk 2018

Podium
Kampung Bendera, 30200 Batu Gajah, Negeri Perak, Malaysia
0 Days
0 Hours
0 Minutes
0 Seconds

Event Expired

Ticket Information

Ticket Sales Application - Rejected

Anjuran:

Kelab Sukan dan Kebajikan Anggota Kesihatan Kinta(KESAKTI) dan Unit Pemdidikan Kesihatan (UPK) Pejabat Kesihatan Daerah (PKD) Kinta, Batu Gajah, Perak.

Kerjasama:

Majlis Daerah Batu Gajah


Latarbelakang Program:

•Jenama Gegar 10,000 Langkah Merdeka mula diperkenalkan pada tahun 2012.

•Penganjuran kali pertama telah berjaya seramai 160,000 orang peserta di 92 lokasi seluruh Negara.

•Telah mendapat pengiktirafan daripada The Malaysia Book of Records sebagai Penyertaan Paling Ramai Secara Serentak Dalam Kempen Kesihatan .

•Peringkat Daerah di semua negeri  .


Objektif Program:

1.Meningkatkan kesedaran dan pengetahuan masyarakat tentang kepentingan melakukan aktiviti fizikal khususnya Berjalan 10,000 Langkah.

2.Memupuk semangat positif dalam masyarakat terhadap amalan aktiviti fizikal.

3.Membina kemahiran, keyakinan diri dan menggerakkan masyarakat melakukan aktiviti fizikal.

4.Menggalakkan masyarakat membudayakan aktiviti fizikal sebagai rutin harian.

5.Mengukuhkan lagi imej Kementerian Kesihatan Malaysia sebagai peneraju budaya hidup aktif di kalangan rakyat Malaysia.


Penyertaan:

Online: http://t2u.asia/e/11548

Whatsapp: 01160863678 (Gambar Borang Penyertaan yang lengkap diisi dan Bukti Pembayaran)


Yuran Penyertaan:

1. Peserta Berbayar:

a) Ahli KESAKTI - Mendapat Tshirt dan Goody Bag. Finisher mendapat medal dan sijil penyertaan. (Harga tiket RM 35. Rebate RM 5 akan dikembalikan selepas 8 September 2018)

b) Orang Awam. Mendapat Tshirt dan Goody Bag.Finisher mendapat medal dan sijil penyertaan.

Tarikh Tutup Penyertaan Berbayar : 27 Ogos 2018

Bayaran ke akaun CIMB (Kelab Sukan dan Kebajikan Anggota Kesihatan Kinta) : 80-0485 382-9

2. Peserta Percuma : Finisher mendapat sijil penyertaan. Pendaftaran boleh walk in sehingga 7pagi 8 September 2018.


Tshirt:

Size Tshirt:

Free Size.


Medal Finisher:

Maklumat lanjut sila lihat terma dan syarat dibawah.

Location Map

Terms and Conditions

Syarat-syarat & Peraturan

1.Pendaftaran

a.       2018 terbuka kepada semua warganegara Malaysia

b.       Tarikh tutup pendaftaran telah dilanjutkan sehingga 27 Ogos 2018 (penyertaan bebayar sahaja). Penyertaan percuma sehingga Sabtu 8 September 2018 jam 7 pagi.

c.      Semua pendaftaran yang telah dibuat bayaran tidak boleh dibatalkan dan yuran pendaftaran tidak akan dipulangkan.


ii.Pengambilan kit larian (Peserta berbayar sahaja) .


Tarikh    : 6 & 7 Sep 2018 .   

Masa     : 8.00 pagi  hingga 5.00 petang .

Tempat : Pejabat Kesihatan Kinta .

Sila hubungi :

1.Dr.Nirwan   –  011-10166908

2.En.Amirul   -   019 -5934402


Dokumen yang perlu dibawa

a.       Kad pengenalan/passport/dokumen pengenalan diri

b.      E-Ticket bayaran untuk pengesahan penyertaan


iii.       Peserta perlu melengkapkan borang penyertaan yang rasmi dengan benar, tepat dan terkini untuk mengambil bahagian dalam larian ini.


iv.       Maklumat yang tidak tepat atau tidak lengkap akan menyebabkan peserta hilang kelayakan dan sekatan daripada melibatkan diri dalam larian ini tanpa pemulangan bayaran daripada pihak penganjur.


v.       Setiap peserta akan diberi Running Kit daripada pihak penganjur.


vi.       Nombor Bib

a.       Semua peserta akan diberikan 1 helai kain yang bercetak iaitu nombor  dan perlu dilekatkan di dada peserta.

b.      Semasa jalan 10000 Langkah semua peserta dikehendaki memakai nombor yang telah diberikan

c.  Peserta yang tidak memakai nombor yang telah diberikan, akan terbatal penyertaannya.

d.      Pertukaran nombor adalah tidak dibenarkan dan sebarang penggantian peserta perlu mendapat persetujuan daripada pihak penganjur dan harus menganggap sebarang risiko itu daripada perbelanjaan mereka sendiri.


vii  . T’shirt akan dijual kepada sesiapa yang berminat membeli , harga T’shirt adalah RM35.00 sehelai. 


viii.       Pampasan peserta

a.       Langkah – langkah keselamatan bagi setiap peserta adalah di bawah tanggungan sendiri, sebarang kecederaan peserta semasa latihan atau semasa larian sedang berlangsung adalah tanggungjawab peserta sendiri. 

ix.       Masalah Kesihatan

a.       Mana - mana peserta berdaftar dan mempunyai masalah kesihatan semasa hari kejadian akan dikecualikan daripada larian.

b.      Peserta yang sakit / tercedera semasa larian akan dihantar ke mana – mana pusat kesihatan yang terdekat. Kos perubatan adalah tanggungjawab peserta sendiri. 


x.       Insurans peserta :

a.       Batu Gajah Heritage Walk 2018 tidak akan melindungi peserta dari segi insuran liability awam dan insuran kemalangan diri.


b.      Segala risiko dan kemalangan yang membabitkan peserta dalam larian ini adalah tanggungjawab peserta sendiri. Pihak penganjur tidak akan bertanggungjawab atas segala kerugian yang membabitkan kecederaan tubuh badan, kerosakan harta benda sama ada yang peribadi atau awam, atau apa – apa masalah yang timbul semasa program ini.


c.       Peserta disyorkan untuk mempunyai insuran kemalangan peribadi atau insuran kesihatan.


xi.   Hak Sebagai Penganjur ;

a.       Untuk menghadkan atau menambah atau menolak penyertaan.

b.      Jika terdapat kesamaran dalam mana-mana peruntukan, penganjur hendaklah menjadi pihak yang berkuasa untuk mentafsir dan melakukan, pihak penganjur akan mengambil kira kepentingan semua peserta yang terlibat.

c.       Sekiranya program ini telah dibatalkan atas sebab – sebab tertentu, iaitu berlakunya kejadian yang tidak dapat dikawal daripada pihak penganjur yang boleh menyebabkan program ini tidak selamat untuk diadakan, maka pihak penganjur tidak akan memulangkan segala yuran penyertaan dan lain – lain perkara yang telah diberikan tidak perlu dipulangkan kepada penganjur melainkan pihak penganjur merasakan tuntutan yang dilakukan berpadanan dengan kesilapan dan kehilangan yang berpunca daripada pihaknya sendiri.

d.  Pihak penganjur berhak untuk menambah atau mengurangkan kategori yang dipertandingkan tanpa sebarang notis kepada peserta.

e.      Pihak penganjur berhak untuk membatalkan penyertaan peserta yang tidak mengikut peraturan sepanjang program dan sebarang tuntutan bayaran tidak akan dilayan.

f.       Pihak penganjur berhak untuk menggunakan segala bahan termasuk gambar, rakaman, atau apa – apa sahaja bahan rekod yang lain untuk tujuan komersial dan lain – lain kegunaan.

g.  Pihak penganjur tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kecederaan, kemalangan, kematian atau kehilangan harta benda atas kecuaian peserta itu sendiri.

h.   Pihak penganjur berhak untuk mengubah atau menggantikan mana – mana syarat larian ini dari semasa ke semasa sebagaimana yang difikirkan patut diubah atau diganti. Jika terdapat kekaburan dalam mana – mana peruntukan ini, pihak penganjur berhak untuk mentafsir dalam berbuat demikian, mereka akan mengambil kira kepentingan peserta yang terjejas.  

i. Pihak penganjur berhak untuk menggabungkan mana-mana kategori sekiranya didapati tidak mencukupi dan mengurangkan bilangan  & nilai hadiah yang ditawarkan mengikut bilangan peserta yang berdaftar mengikut kategori.

i.   Pihak penganjur berhak untuk meminda laluan sekiranya mereka dapati ia patut dilakukan atas sebab keselamatan peserta dan / atau untuk mengelakkan sebarang bahaya yang mungkin akan timbul ketika acara larian ini berlangsung pada bila bila masa juga.


xii.  Selain mematuhi syarat – syarat larian ini, peserta dikehendaki mematuhi semua peraturan – peraturan lain ( negara, negeri ) semasa mengambil bahagian dalam acara ini.


Sebarang Pertanyaan, sila hubungi atau whatsapp

Giritharan Krishnasamy  :016 – 4827972 ; En. Amirul : 019-593440

 

Check Shipping Status

Key in your tracking number to check shipping status