0 Days
0 Hours
0 Minutes
0 Seconds
{{$t("Scan and Share")}}
{{$t("Scan the qr to open and share in mobile, or")}} {{$t("Click Here")}} {{$t("to copy the shareable link")}} http://t2u.asia/e/27271

Event {{$t("Expired")}}
Dewan Dato' Abdul Hamid
B113, Pekan Batang Kali, 44300 Batang Kali, Selangor, Malaysia

{{$t("More info on this event")}}

Details

JELAJAH USAHAWAN DIGITAL SELANGOR 2022 - SIRI 2: HULU SELANGOR

- Dengan bertemakan "KUASAI DUNIA PERDAGANGAN DIGITAL", Kerajaan Negeri Selangor melalui Selangor Information Technology & Digital Economy Corporation (SIDEC) membawakan kepada warga selangor Jelajah Usahawan Digital Selangor (JUDS) yang pernah diadakan pada tahun 2020 sebelum Covid-19 melanda. Kini, JUDS kembali lagi pada tahun 2022 dan akan pergi ke 5 lokasi berlainan di dalam negeri Selangor.

- Program JUDS bertujuan memberikan pendedahan mengenai dunia digital, memberi khidmat bantuan dan dorongan kepada syarikat tempatan di Selangor yang ingin mula melibatkan diri dalam industri e-dagang kepada warga Selangor di daerah yang berlainan. Jelajah ini juga akan melibatkan kerjasama Pusat Khidmat Masyarakat, Agensi Kerajaan Negeri Selangor dan pemain industri digital di Malaysia.

- SIDEC ingin mengajak semua warga-warga penduduk yang berada di sekitar Hulu Selangor untuk bersama-sama kuasai dunia perdagangan digital melalui Jelajah Usahawan Digital Selangor 2022 ini.

- Jadi, tunggu apa lagi? Sertai program khas ini kerana kami bawakan kepada anda pakar-pakar daripada dunia e-dagang untuk berkongsi dengan anda petua dan pengetahuan yang berguna yang boleh anda gunakan dalam bisnes e-dagang anda.

*DAFTAR SEKARANG SEBELUM TEMPAT DUDUK PENUH! TERHAD KEPADA 200 ORANG SAHAJA!

*PROGRAM INI ADALAH PERCUMA. TIADA SEBARANG BAYARAN DIKENAKAN.MENGENAI PROGRAM JELAJAH USAHAWAN DIGITAL SELANGOR 2022:

- Penganjur: Kerajaan Negeri Selangor & SIDEC

- Rakan Kerjasama: Pusat Khidmat Rakyat Dun Batang Kali, Shopee, Lazada, TouchnGo eWallet, PG Mall, J&T, EasyStore, Hijrah Selangor, SSM, Dropee & Youbeli

- Tarikh: 28 Mei 2022 (Sabtu)

- Masa: 9:00 pagi - 5:00 petang

- Harga tiket: PERCUMA (Terhad kepada 200 orang sahaja)

- Lokasi: Dewan Dato' Abdul Hamid, Batang Kali

- Alamat: B113, Pekan Batang Kali, 44300 Batang Kali, SelangorAGENDA:

9.00am - Pendaftaran & sarapan pagi

9.45am - Pengenalan kepada SIDEC

10.00am - Topik 1: Mula menjual di PG Mall & kembangkan perniagaan ke China melalui JD.com

10.25am - Topik 2: 5 Langkah untuk memulakan perniagaan e-dagang yang berjaya oleh EasyStore

10.50am - Topik 3: Memahami perkhidmatan logistik e-dagang oleh J&T

11.15am - Topik 4:  Jadilah usahawan hari-hariMau & nikmati manfaat baru di Lazada

12.00am - Topik 5:  Mulakan perniaagan anda ke Indonesia melalui Youbeli

12.25pm - Acara perasmian program Jelajah Usahawan Digital Selangor 2022 Siri 2: Hulu Selangor oleh Encik Saifuddin Bin Shafi Muhammad, Pegawai Khas YAB Dato’ Menteri Besar Selangor dan Penyelaras DUN Batang Kali

12.50pm - Rehat & makan tengahari

2.00pm - Topik 6: Cara mendigitalkan perniagaan borong anda oleh Dropee

2.30pm - Topik 7: Kembangkan perniagaan anda dengan Hijrah Selangor

3.00pm - Topik 8: Pengurusan Perniagaan secara Digital bersama Touch 'n Go eWallet

3.30pm - Topik 9: Skim Sppp: Inisiatif SSM membantu usahawan

4.00pm - Topic 10: Shopee, pilihan terbaik platform e-dagang anda

4.45pm - Acara penutup program

5.00pm - Program tamat

* KELAS INI DIADAKAN DALAM BAHASA MALAYSIA DAN BAHASA INGGERIS

* HANYA TERHAD KEPADA 200 ORANG SAHAJAOBJEKTIF PROGRAM:

- Memberi pendedahan dan mempromosikan e-dagang dan pendigitalan kepada komuniti setempat di daerah yang berbeza di Selangor

- Menggalakkan usahawan menggunakan platform dan perkhidmatan e-dagang

- Peluang kepada rakan kongsi SIDEC untuk berhubung dengan usahawan di Selangor

- Membina hubungan yang baik dan kukuh di antara komuniti setempat, kerajaan negeri & pemain industri e-dagang.

- Melahirkan sumber manusia yang berkemahiran tinggiKELEBIHAN MENYERTAI PROGRAM:

- Kemahiran praktikal untuk memulakan perniagaan di platform e-dagang

- Peluang untuk memahami dan menggunakan pelbagai jenis platform dan perkhidmatan e-dagang

- Peluang untuk menyertai Selangor E-Commerce Education & Selangor E-Commerce Onboarding Programme

- Menimba ilmu pengetahuan baru dan trend terkini berkenaan e-dagang dan pendigitalan daripada pakar-pakai industri digital dan e-dagangSIAPA YANG PATUT HADIR?

- Usahawan tradisional yang masih belum menceburi perniagaan e-dagang

- Usahawan mikro, kecil dan sederhana di Selangor

- Pengilang & pembekal

- Pelajar sekolah dan universiti

- Komuniti setempat

- Warga Selangor

*DAFTAR SEKARANG SEBELUM TEMPAT DUDUK PENUH! TERHAD KEPADA 200 ORANG SAHAJA!

*PROGRAM INI ADALAH PERCUMA. TIADA SEBARANG BAYARAN DIKENAKAN.PERTANYAAN DAN PENDAFTARAN

- Laman web: www.sidec.com.my/jelajahusahawandigitalselangor

- Emel: [email protected]

- Tel atau WhatsApp: 01111639252 - Cik Zarifah, 01110895185 - Encik IkhwanMENGENAI SIDEC

- Selangor Information Technology and Digital Economy Corporation atau lebih dikenali sebagai Sidec merupakan sebuah agensi Kerajaan Negeri Selangor di bawah seliaan Jawatankuasa Tetap Perdagangan dan Pelaburan Selangor dan merupakan anak syarikat Invest Selangor Berhad.

- Sidec juga merupakan agensi kerajaan Selangor yang diberi mandat untuk menerajui transformasi digital Selangor sebagai hab digital Asia Tenggara  melalui empat objektif:
1. Memupuk bakat digital Selangor, mengurangkan jurang digital
2. Mempercepatkan syarikat startup Selangor untuk menjadi ikon teknologi serantau
3. Memperkasakan perniagaan Selangor dan pendigitalan PKS
4. Menggalakkan pelaburan digital Selangor dan kemunculan teknologi baharu

- Sebelum ini, Sidec yang dikenali sebagai SITEC – Selangor Information Technology & E-Commerce Council - telah mencapai rekod cemerlang dalam pembangunan Ekonomi Digital di Selangor dari tahun 2015 hingga 2020 dengan menyumbang RM334.37 juta kepada ekonomi Selangor melalui pendidikan e-dagang, Selangor Accelerator Programme (SAP), pendigitalan PKS dan Selangor Smart City and Digital Economy Convention.


Location

Dewan Dato' Abdul Hamid
B113, Pekan Batang Kali, 44300 Batang Kali, Selangor, Malaysia

{{$t("Terms and Conditions")}}

Hai!   
Program Jelajah Usahawan Digital Selangor 2022 ini adalah program percuma khas untuk rakyat Selangor.

Jika anda sudah mendaftar dan tidak dapat hadir pada saat-saat akhir, sila maklumkan kepada kami melalui e-mel ([email protected]) atau hubungi kami melalui WhatsApp di 01111639252 (supaya kami boleh memberitahu katerer tentang jumlah makanan yang perlu kami sediakan untuk meminimumkan pembaziran dan memberikan peluang kepada orang lain untuk menyertai program ini).

SIDEC juga ada menjemput syarikat dari industri e-dagang untuk membuka kaunter. Anda boleh melawat kaunter mereka sebelum dan selepas kelas untuk mengetahui lebih lanjut tentang perkhidmatan e-dagang yang ditawarkan.

Berikut adalah beberapa peringatan untuk anda:

 • 1) Pendaftaran - Program akan bermula tepat pada jam 10 pagi dan pendaftaran bermula pada jam 9 pagi. Proses pendaftaran masuk adalah mudah, cuma tunjukkan kami kod QR tiket yang anda terima melalui emel selepas mendaftar.
 • 2) Tempat duduk - Sila penuhkan barisan hadapan dahulu. :)
 • 3) Makanan & minuman - Makanan dan minuman disediakan kepada semua peserta sebanyak 3 kali. Sarapan pagi, makan tengahari dan minum petang.
 • 4) Lokasi - Dewan Dato' Abdul Hamid, Batang Kali. (Google Maps:https://goo.gl/maps/2xZcpcn4vgtoAw97A)
 • 5) Tempat Letak Kereta - Sila letakkan kereta di tempat yang selamat dan tidak mengganggu lalu lintas. Anda boleh meletakkan kereta di bahu jalan berdekatan dengan dewan.
 • 6) SOP Covid-19 - Peserta yang mempunyai simptom Covid-19, anda tidak akan dibenarkan masuk ke dalam dewan. Peserta juga diwajibkan untuk memakai pelitup muka sepanjang masa dan menjaga penjarakan fizikal.

Akhir kata, kami amat berharap anda tidak melepaskan peluang untuk menyertai Jelajah Usahawan Digital Selangor 2022 ini terutamanya jika anda masih belum lagi mendigitalkan perniagaan anda. Terima kasih kerana membaca dan jumpa nanti!

Assalamualaikum & salam sejahtera,

Bahagian E-Dagang SIDEC

{{$t("More events or promo by")}}
Selangor Information Technology and Digital Economy Corporation (Sidec)

The Selangor state government has decided to rebrand SITEC as Sidec (Selangor Information Technology & Digital Economy Corporation) Sdn Bhd – a full-fledged government-linked company, effective Jan 1, 2021. Sidec aims to lead the digital transformation of Selangor as ASEAN’s digital hub through these objectives: 1. Nurturing Selangor digital talents, narrowing the digital divide 2. Accelerating Selangor startups to become regional tech icons 3. Empowering Selangor businesses and SME digitalisation 4. Encouraging Selangor digital investment and emerging technologies. Sidec is committed to creating an innovative digital ecosystem that will inspire new talents to pursue their dreams fearlessly, to build significant regional technology companies with lightning-fast speed, that will propel Selangor to become the digital hub of Southeast Asia. The company was established in 2015 to develop Selangor as the regional trading hub for e-commerce and to uplift the startup ecosystem within the state. Five years since its inception, it generated a Gross Merchandise Value (GMV) of RM334.37 million through its various high-impact programmes. Sidec has successfully onboarded 650 e-commerce merchants and trained more than 9,000 SMEs and individuals who wish to make sales online through its E-Commerce Class, Master Class, Online 100 and Brands 100 programmes.Sidec has also nurtured 90 startups from the three cohorts of the Selangor Accelerator Programme (SAP) and organised 3 [email protected] sessions, as well as making pitching and industrial visits to the Silicon Valley. Sidec also reached out to more than 600 Micro-SMEs from municipals in Selangor through the popular Jelajah Usahawan Digital.
Scan & Share
http://t2u.asia/e/27271 

Jelajah Usahawan Digital Selangor 2022 - Siri 2: Hulu Selangor

Dewan Dato' Abdul Hamid
B113, Pekan Batang Kali, 44300 Batang Kali, Selangor, Malaysia
0 Days
0 Hours
0 Minutes
0 Seconds

Event Expired

Ticket Information

JELAJAH USAHAWAN DIGITAL SELANGOR 2022 - SIRI 2: HULU SELANGOR

- Dengan bertemakan "KUASAI DUNIA PERDAGANGAN DIGITAL", Kerajaan Negeri Selangor melalui Selangor Information Technology & Digital Economy Corporation (SIDEC) membawakan kepada warga selangor Jelajah Usahawan Digital Selangor (JUDS) yang pernah diadakan pada tahun 2020 sebelum Covid-19 melanda. Kini, JUDS kembali lagi pada tahun 2022 dan akan pergi ke 5 lokasi berlainan di dalam negeri Selangor.

- Program JUDS bertujuan memberikan pendedahan mengenai dunia digital, memberi khidmat bantuan dan dorongan kepada syarikat tempatan di Selangor yang ingin mula melibatkan diri dalam industri e-dagang kepada warga Selangor di daerah yang berlainan. Jelajah ini juga akan melibatkan kerjasama Pusat Khidmat Masyarakat, Agensi Kerajaan Negeri Selangor dan pemain industri digital di Malaysia.

- SIDEC ingin mengajak semua warga-warga penduduk yang berada di sekitar Hulu Selangor untuk bersama-sama kuasai dunia perdagangan digital melalui Jelajah Usahawan Digital Selangor 2022 ini.

- Jadi, tunggu apa lagi? Sertai program khas ini kerana kami bawakan kepada anda pakar-pakar daripada dunia e-dagang untuk berkongsi dengan anda petua dan pengetahuan yang berguna yang boleh anda gunakan dalam bisnes e-dagang anda.

*DAFTAR SEKARANG SEBELUM TEMPAT DUDUK PENUH! TERHAD KEPADA 200 ORANG SAHAJA!

*PROGRAM INI ADALAH PERCUMA. TIADA SEBARANG BAYARAN DIKENAKAN.MENGENAI PROGRAM JELAJAH USAHAWAN DIGITAL SELANGOR 2022:

- Penganjur: Kerajaan Negeri Selangor & SIDEC

- Rakan Kerjasama: Pusat Khidmat Rakyat Dun Batang Kali, Shopee, Lazada, TouchnGo eWallet, PG Mall, J&T, EasyStore, Hijrah Selangor, SSM, Dropee & Youbeli

- Tarikh: 28 Mei 2022 (Sabtu)

- Masa: 9:00 pagi - 5:00 petang

- Harga tiket: PERCUMA (Terhad kepada 200 orang sahaja)

- Lokasi: Dewan Dato' Abdul Hamid, Batang Kali

- Alamat: B113, Pekan Batang Kali, 44300 Batang Kali, SelangorAGENDA:

9.00am - Pendaftaran & sarapan pagi

9.45am - Pengenalan kepada SIDEC

10.00am - Topik 1: Mula menjual di PG Mall & kembangkan perniagaan ke China melalui JD.com

10.25am - Topik 2: 5 Langkah untuk memulakan perniagaan e-dagang yang berjaya oleh EasyStore

10.50am - Topik 3: Memahami perkhidmatan logistik e-dagang oleh J&T

11.15am - Topik 4:  Jadilah usahawan hari-hariMau & nikmati manfaat baru di Lazada

12.00am - Topik 5:  Mulakan perniaagan anda ke Indonesia melalui Youbeli

12.25pm - Acara perasmian program Jelajah Usahawan Digital Selangor 2022 Siri 2: Hulu Selangor oleh Encik Saifuddin Bin Shafi Muhammad, Pegawai Khas YAB Dato’ Menteri Besar Selangor dan Penyelaras DUN Batang Kali

12.50pm - Rehat & makan tengahari

2.00pm - Topik 6: Cara mendigitalkan perniagaan borong anda oleh Dropee

2.30pm - Topik 7: Kembangkan perniagaan anda dengan Hijrah Selangor

3.00pm - Topik 8: Pengurusan Perniagaan secara Digital bersama Touch 'n Go eWallet

3.30pm - Topik 9: Skim Sppp: Inisiatif SSM membantu usahawan

4.00pm - Topic 10: Shopee, pilihan terbaik platform e-dagang anda

4.45pm - Acara penutup program

5.00pm - Program tamat

* KELAS INI DIADAKAN DALAM BAHASA MALAYSIA DAN BAHASA INGGERIS

* HANYA TERHAD KEPADA 200 ORANG SAHAJAOBJEKTIF PROGRAM:

- Memberi pendedahan dan mempromosikan e-dagang dan pendigitalan kepada komuniti setempat di daerah yang berbeza di Selangor

- Menggalakkan usahawan menggunakan platform dan perkhidmatan e-dagang

- Peluang kepada rakan kongsi SIDEC untuk berhubung dengan usahawan di Selangor

- Membina hubungan yang baik dan kukuh di antara komuniti setempat, kerajaan negeri & pemain industri e-dagang.

- Melahirkan sumber manusia yang berkemahiran tinggiKELEBIHAN MENYERTAI PROGRAM:

- Kemahiran praktikal untuk memulakan perniagaan di platform e-dagang

- Peluang untuk memahami dan menggunakan pelbagai jenis platform dan perkhidmatan e-dagang

- Peluang untuk menyertai Selangor E-Commerce Education & Selangor E-Commerce Onboarding Programme

- Menimba ilmu pengetahuan baru dan trend terkini berkenaan e-dagang dan pendigitalan daripada pakar-pakai industri digital dan e-dagangSIAPA YANG PATUT HADIR?

- Usahawan tradisional yang masih belum menceburi perniagaan e-dagang

- Usahawan mikro, kecil dan sederhana di Selangor

- Pengilang & pembekal

- Pelajar sekolah dan universiti

- Komuniti setempat

- Warga Selangor

*DAFTAR SEKARANG SEBELUM TEMPAT DUDUK PENUH! TERHAD KEPADA 200 ORANG SAHAJA!

*PROGRAM INI ADALAH PERCUMA. TIADA SEBARANG BAYARAN DIKENAKAN.PERTANYAAN DAN PENDAFTARAN

- Laman web: www.sidec.com.my/jelajahusahawandigitalselangor

- Emel: [email protected]

- Tel atau WhatsApp: 01111639252 - Cik Zarifah, 01110895185 - Encik IkhwanMENGENAI SIDEC

- Selangor Information Technology and Digital Economy Corporation atau lebih dikenali sebagai Sidec merupakan sebuah agensi Kerajaan Negeri Selangor di bawah seliaan Jawatankuasa Tetap Perdagangan dan Pelaburan Selangor dan merupakan anak syarikat Invest Selangor Berhad.

- Sidec juga merupakan agensi kerajaan Selangor yang diberi mandat untuk menerajui transformasi digital Selangor sebagai hab digital Asia Tenggara  melalui empat objektif:
1. Memupuk bakat digital Selangor, mengurangkan jurang digital
2. Mempercepatkan syarikat startup Selangor untuk menjadi ikon teknologi serantau
3. Memperkasakan perniagaan Selangor dan pendigitalan PKS
4. Menggalakkan pelaburan digital Selangor dan kemunculan teknologi baharu

- Sebelum ini, Sidec yang dikenali sebagai SITEC – Selangor Information Technology & E-Commerce Council - telah mencapai rekod cemerlang dalam pembangunan Ekonomi Digital di Selangor dari tahun 2015 hingga 2020 dengan menyumbang RM334.37 juta kepada ekonomi Selangor melalui pendidikan e-dagang, Selangor Accelerator Programme (SAP), pendigitalan PKS dan Selangor Smart City and Digital Economy Convention.


Location

Dewan Dato' Abdul Hamid
B113, Pekan Batang Kali, 44300 Batang Kali, Selangor, Malaysia

Terms and Condition

Hai!   
Program Jelajah Usahawan Digital Selangor 2022 ini adalah program percuma khas untuk rakyat Selangor.

Jika anda sudah mendaftar dan tidak dapat hadir pada saat-saat akhir, sila maklumkan kepada kami melalui e-mel ([email protected]) atau hubungi kami melalui WhatsApp di 01111639252 (supaya kami boleh memberitahu katerer tentang jumlah makanan yang perlu kami sediakan untuk meminimumkan pembaziran dan memberikan peluang kepada orang lain untuk menyertai program ini).

SIDEC juga ada menjemput syarikat dari industri e-dagang untuk membuka kaunter. Anda boleh melawat kaunter mereka sebelum dan selepas kelas untuk mengetahui lebih lanjut tentang perkhidmatan e-dagang yang ditawarkan.

Berikut adalah beberapa peringatan untuk anda:

 • 1) Pendaftaran - Program akan bermula tepat pada jam 10 pagi dan pendaftaran bermula pada jam 9 pagi. Proses pendaftaran masuk adalah mudah, cuma tunjukkan kami kod QR tiket yang anda terima melalui emel selepas mendaftar.
 • 2) Tempat duduk - Sila penuhkan barisan hadapan dahulu. :)
 • 3) Makanan & minuman - Makanan dan minuman disediakan kepada semua peserta sebanyak 3 kali. Sarapan pagi, makan tengahari dan minum petang.
 • 4) Lokasi - Dewan Dato' Abdul Hamid, Batang Kali. (Google Maps:https://goo.gl/maps/2xZcpcn4vgtoAw97A)
 • 5) Tempat Letak Kereta - Sila letakkan kereta di tempat yang selamat dan tidak mengganggu lalu lintas. Anda boleh meletakkan kereta di bahu jalan berdekatan dengan dewan.
 • 6) SOP Covid-19 - Peserta yang mempunyai simptom Covid-19, anda tidak akan dibenarkan masuk ke dalam dewan. Peserta juga diwajibkan untuk memakai pelitup muka sepanjang masa dan menjaga penjarakan fizikal.

Akhir kata, kami amat berharap anda tidak melepaskan peluang untuk menyertai Jelajah Usahawan Digital Selangor 2022 ini terutamanya jika anda masih belum lagi mendigitalkan perniagaan anda. Terima kasih kerana membaca dan jumpa nanti!

Assalamualaikum & salam sejahtera,

Bahagian E-Dagang SIDEC

 
The Selangor state government has decided to rebrand SITEC as Sidec (Selangor Information Technology & Digital Economy Corporation) Sdn Bhd – a full-fledged government-linked company, effective Jan 1, 2021. Sidec aims to lead the digital transformation of Selangor as ASEAN’s digital hub through these objectives: 1. Nurturing Selangor digital talents, narrowing the digital divide 2. Accelerating Selangor startups to become regional tech icons 3. Empowering Selangor businesses and SME digitalisation 4. Encouraging Selangor digital investment and emerging technologies. Sidec is committed to creating an innovative digital ecosystem that will inspire new talents to pursue their dreams fearlessly, to build significant regional technology companies with lightning-fast speed, that will propel Selangor to become the digital hub of Southeast Asia. The company was established in 2015 to develop Selangor as the regional trading hub for e-commerce and to uplift the startup ecosystem within the state. Five years since its inception, it generated a Gross Merchandise Value (GMV) of RM334.37 million through its various high-impact programmes. Sidec has successfully onboarded 650 e-commerce merchants and trained more than 9,000 SMEs and individuals who wish to make sales online through its E-Commerce Class, Master Class, Online 100 and Brands 100 programmes.Sidec has also nurtured 90 startups from the three cohorts of the Selangor Accelerator Programme (SAP) and organised 3 [email protected] sessions, as well as making pitching and industrial visits to the Silicon Valley. Sidec also reached out to more than 600 Micro-SMEs from municipals in Selangor through the popular Jelajah Usahawan Digital.
Event Links
http://t2u.asia/e/27271 

{{$t("Check Shipping Status")}}

{{$t("Key in your tracking number to check shipping status")}}