Larian Amal UKHUWAH 2020

Pertubuhan Kebajikan Ukhuwah Anak Yatim Miskin Daerah Sabak Bernam
Jalan Parit 1 Timur, Sabak Bernam, 45300 Sungai Besar, Selangor, Malaysia
0 Days
0 Hours
0 Minutes
0 Seconds

Event Expired

{{$t('Ticket Information')}}

Adalah dimaklumkan, disebabkan pandemik Covid-19, kami AJK Pelaksana ingin memaklumkan bahawa 
Larian Amal UKHUWAH yang bertarikh 21 Jun 2020 DIBATALKAN dan telah memutuskan untuk menjadualkan semula program ini pada tahun hadapan.


ABOUT:

Salam Sejahtera, sempena Sambutan Ulang Tahun ke-35 penubuhan Pertubuhan Kebajikan UKHUWAH Anak Yatim Islam dan Miskin Daerah Sabak Bernam, barisan sukarelawan dengan kerjasama persatuan alumni UKHUWAH akan menganjurkan Larian Amal UKHUWAH 2020 di Sungai Besar, Selangor.

Tujuan utama Larian Amal ini adalah untuk memperkenalkan UKHUWAH kepada masyarakat umum dan meningkatkan kesefahaman masyarakat umum tentang peranan UKHUWAH dalam menjaga kebajikan dan memajukan anak-anak yatim. Larian Amal yang julung kali diadakan ini turut bertujuan mengumpulkan dana membantu membangunkan UKHUWAH dari segi kemudahan fizikal serta aktiviti kecemerlangan anak-anak yatim bagi melahirkan generasi yang bermanfaat untuk agama, bangsa dan negara.


Event Information:

Event Date
21 June 2020 (Sunday)
Event Time
6.30am - 1.00pm
Event Venue
Dataran UKHUWAH, Sungai Besar Selangor
Event Organizer
Pertubuhan Kebajikan Ukhuwah Anak Yatim Islam dan Miskin Daerah Sabak Bernam


Category & Fee:

Distance 
5 KM
Category
Early Bird Price
(until 15/04/2020)
Normal Price
Student 
(8 - 17 years old)
RM 35.00
RM 40.00
Open
(18 years old and above)
RM 35.00
RM 40.00


Participants Entitlement:

 • ULTRON Running T-shirt
 • Finisher Medal
 • Race bib
 • E-Certificate
 • Light refreshment
 • Lucky Draw Prizes


Race Kit Collection:

Race Kit Collection Venue
Pertubuhan Kebajikan UKHUWAH Anak Yatim Islam dan Miskin, Parit 1 Timur, Sungai Besar, Selangor
Race Kit Collection Date
Sunday, 14/6/2020
Race Kit Collection Time
10.00 am – 1.00 pm

 

Race Kit Collection Venue
ULTRON Outlet, F2-19 NU Sentral, Kuala Lumpur
Race Kit Collection Date
Saturday, 13/06/2020
Race Kit Collection Time
10.00 am – 1.00 pm


Itinerary:

6.30 pagi – 7.00 pagi
 • Pendaftaran peserta larian
7.00 pagi – 7.30 pagi
 • Senamrobik
 • Taklimat keselamatan
7.30 pagi
 • Pelepasan peserta 5km larian amal UKHUWAH

8.30 pagi


 • Pameran UKHUWAH
 • Pameran agensi-agensi kerajaan
 • Program derma darah
 • Rawatan perubatan islam

8.00 pagi


 • Anggaran ketibaan terawal peserta larian
 • Light breakfast untuk peserta
9.30 pagi
 • Ketibaan tetamu kehormat
 • Anggaran peserta tamat larian

10.00 pagi


 • Perasmian Sambutan Ulang tahun ke-35 UKHUWAH
 • Ucapan Pengerusi Majlis
 • Ucapan Pengarah Program
 • Ucapan Perasmian oleh perasmi
 • Gimik perasmian
 • Penghargaan kepada penaja-penaja
 • Penyampaian hadiah untuk top 10 5km larian amal
 • Cabutan bertuah untuk peserta
 • Sesi fotografi

10.30 pagi


 • Tetamu kehormat melawat pameran
 • Pertandingan mewarna untuk kanak-kanak
10.45 pagi
 • Jamuan untuk tetamu kehormat
1.00 petang
 • Makan tengahari untuk AJK dan petugas
 • Bersurai

*Note: Itineraries may be subject to change.

Aktiviti Menarik:

 • Senamrobik
 • Cabutan Bertuah
 • Pelbagai kaunter pameran
 • Program derma darah
 • Rawatan perubatan islam
 • Pertandingan mewarna untuk kanak-kanak


T-shirt:


T-shirt Sizing & Measurements:

Finisher Medal:

 • Stay tuned, to be updated!


Route Map:

Location Map

Terms and Conditions

Terms and Conditions
1. Each event ticket is entitled for ONE attendee. Duplicate entries will not be entertained.
2. Ticket purchased cannot be transferred and strictly non-refundable.
3. Organizer reserves the right to make changes to the information without notification.
4. Kindly present the printed ticket or online e-ticket QR code for verification purpose upon registration on the event day.


Syarat & Peraturan:

1. Penyertaan. Larian Amal ini terbuka kepada semua yang berumur 8 tahun ke atas. Peserta dewasa dibenarkan membawa anak-anak yang berusia 7 tahun ke bawah. Tiada bayaran dikenakan ke atas anak tersebut. Walau bagaimanapun kanak-kanak tersebut tiada hak keistimewaan sebagai peserta.


2. Pendaftaran dan bayaran. Yuran penyertaan berjumlah RM 35 bagi setiap peserta. Pendaftaran secara atas talian melalui https://www.ticket2u.com.my/event/17694/larian-amal-ukhuwah-2020 dan aplikasi ticket2u yang boleh dimuat turun melalui Google Playstore ataupun Apple Appstore.

Alternatif, peserta boleh mendaftarkan diri dengan mengisi borang penyertaan dan bayaran yuran penyertaan hanya boleh dibuat secara Tunai melalui kaedah pindahan bank (online transfer) ataupun bank-in (kaunter ataupun CDM) sebelum tarikh tutup iaitu pada 01 Jun 2020. Peserta boleh dapatkan manual borang penyertaan di Kaunter Pejabat UKHUWAH, PT5204 Parit 1 Timur, 45300 Sungai Besar, ataupun melalui aplikasi Whatsapp ke http://www.wasap.my/60176248430/LarianAmalUkhuwah. Sila hantar borang penyertaan yang telah lengkap diisi berserta slip bayaran ke Kaunter Pejabat UKHUWAH, PT5204 Parit 1 Timur, 45300 Sungai Besar. Pembayaran boleh dibuat ke akaun; PERTUBUHAN KEBAJIKAN UKHUWAH ANAK YATIM ISLAM DAN MISKIN DAERAH SABAK BERNAM (CIMB BANK BERHAD: No Akaun 800-210-318-6).

Simpan E-ticket (bagi pendaftaran melalui aplikasi ticket2u) / keratan borang penyertaan untuk tujuan pengambilan kit larian. Pembayaran semasa hari program berlangsung tidak diterima.


3. Pakaian. Para peserta perlu memakai baju larian dan bib larian yang telah disediakan oleh pihak penganjur untuk memulakan larian. Semasa larian, para peserta yang tidak memakai bib larian, tidak layak diberikan medal. Pertukaran saiz baju larian dan bib larian adalah tidak dibenarkan dan sebarang penggantian peserta perlu mendapat persetujuan daripada pihak penganjur dan mereka tidak layak untuk menerima sebarang hadiah mahupun kelayakan yang lain serta harus menganggap sebarang risiko itu daripada perbelanjaan mereka sendiri.

Pengambilan kit larian (1. Pertubuhan Kebajikan UKHUWAH Anak Yatim Islam dan Miskin, Parit 1 Timur, Sungai Besar, Selangor. (14/6/2020, Ahad, 10.00 pagi – 1.00 petang) Atau, (2. ULTRON Outlet, F2-19 NU Sentral, Kuala Lumpur. (13/06/2020 Sabtu 10.00 pagi - 1.00 petang)


4. Keselamatan. Langkah -langkah keselamatan bagi setiap peserta adalah di bawah seliaan pihak penganjur, sebarang kecederaan peserta semasa latihan atau semasa larian sedang berlangsung adalah tanggungjawab peserta sendiri. Peserta digalakkan untuk menjalani pemeriksaan perubatan atau berunding dengan pengamal perubatan sebelum menyertai larian.


5. Kesihatan. Mana-mana peserta berdaftar dan didapati mempunyai masalah kesihatan semasa hari kejadian akan dikecualikan daripada larian. Penganjur tidak bertanggungjawab di atas sebarang kecederaan atau kemalangan yang mungkin berlaku atas sebab kegagalan peserta mengisytiharkan tahap keadaan kesihatan. Pasukan kesihatan bertauliah akan disediakan ketika larian berlangsung tetapi peserta yang cedera teruk akan dihantar ke mana-mana pusat kesihatan yang berhampiran.


6. Checkpoint. Para peserta perlu menamatkan larian dengan melalui 2 checkpoint, di mana 2 reben berwarna akan diberikan kepada peserta di  2 checkpoint tersebut. Peserta yang berjaya menghabiskan larian dan mempunyai 2 reben berwarna bersama mereka sahaja yang akan layak menerima medal. Jika sebaliknya, peserta tidak akan menerima sebarang medal kerana tiada bukti mereka melalui checkpoint tersebut.


7. Hak Sebagai Penganjur. Penganjur berhak untuk menghadkan, menambah atau menolak penyertaan atas sebab-sebab yang wajar.

Penganjur berhak mengubah tarikh, tempat atau membatalkan acara pada bila-bila masa tanpa sebarang notis kepada peserta. Walau bagaimanapun penganjur akan mengambil langkah memaklumkan kepada peserta. Sebarang maklumat terkini mengenai acara akan dimaklumkan melalui laman Facebook kami @ukhuwahsabakbernam.

Peserta perlu mematuhi laluan larian yang telah ditetapkan, arahan pegawai keselamatan, pegawai pengurusan trafik, pengurusan acara dan mana-mana pegawai penguatkuasa. Peserta perlu mengambil langkah berhati-hati sepanjang masa dan mengelakkan diri daripada melakukan sebarang aktiviti yang mengancam keselamatan peserta.

Penganjur berhak meminda laluan larian yang dianggap tidak selamat bagi peserta atau bagi tujuan mengelak sebarang halangan atau kejadian ketika acara berlangsung pada bila-bila masa tanpa sebarang notis pada peserta. Dalam hal demikian, peserta akan diberitahu mengenai sebarang perubahan sebelum tarikh bermulanya acara. Sebarang perubahan akan dimaklumkan di laman Facebook kami @ukhuwahsabakbernam. Peserta bertanggungjawab mendapatkan maklumat mengenai sebarang perubahan. Penganjur tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kerugian atau ketidakselesaan yang timbul disebabkan perubahan berkenaan.

Sekiranya program ini telah dibatalkan atas sebab berlakunya kejadian yang tidak dapat dikawal oleh pihak penganjur yang boleh menyebabkan program ini tidak selamat untuk diadakan, maka pihak penganjur tidak akan memulangkan segala yuran penyertaan. Lain-lain perkara yang telah diberikan tidak perlu dipulangkan kepada penganjur melainkan pihak penganjur merasakan tuntutan yang dilakukan berpadanan dengan kesilapan yang berpunca daripada pihaknya sendiri.

Pihak penganjur berhak untuk menggunakan segala bahan termasuk gambar, rakaman, atau

apa-apa sahaja bahan rekod yang lain untuk tujuan komersial dan lain-lain kegunaan.

Pihak penganjur menyediakan perlindungan Group Personal Accident hanya untuk faedah kematian dan tuntutan hilang upaya kekal sahaja. Peserta disyorkan untuk mempunyai insuran kemalangan peribadi atau insuran kesihatan sendiri untuk dalam program ini. Pihak penganjur tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakan harta benda dan kehilangan harta benda sepanjang program ini berlangsung.

 

Check Shipping Status

Key in your tracking number to check shipping status